Tavuk Kıymalı Börek Tarifi
Tavuk Kıymalı Börek Tarifi
Malzemeler
1 adet tavuk gögsü
1 adet soğan
1 adet domates
2 adet sivri biber
Tuz
Karabiber
Sıvıyağ
Krep için
4 adet yumurta
1 çay bardağı sıvıyağ
1 çay bardağı su
1 su bardağı süt
2 su bardağı un
Panelemek için
1 çay bardağı süt
1 adet yumurta
Mısır unu
Hazırlanışı
Tavuk gögsünü çok minik doğrayın. Doğranmış soğanla birlikte tencereye alın. Biraz sıvıyağ ilave ederek soteleyin. Daha sonra üzerine yune doğranmış domates ve biberleri ekleyin.Tuz ve baharat ilave ederek pişmeye bırakın. Krep için yumurtaları kırın. Üzerine sıvıyağı, suyu, sütü ve unu ekleyin. Akıcı ayran kıvamında olan hamuru kepçeyle tavaya dökerek pişirin.Krepler soğuduktan sonra tavuklu harcı paylaştırın ve börek gibi kenarlarını kıvırarak sarın. Önce süt ve yumurta karışımına batırın daha sonra arzuya göre mısır ununa veya galeta ununa batırarak
( güllaç tarifi )
Tavuk Kıymalı Börek nasıl yapılır, Tavuk Kıymalı Börek oktay usta, Tavuk Kıymalı Börek uzman tv, Tavuk Kıymalı Börek yapılışı
0 Comments:
Post a Comment
Subscribe to Post Comments [Atom]
<< Home