Monday, July 23, 2012

Tavuk Kıymalı Börek Tarifi



Tavuk Kıymalı Börek Tarifi

Malzemeler

1 adet tavuk gögsü

1 adet soğan

1 adet domates

2 adet sivri biber

Tuz

Karabiber

Sıvıyağ

Krep için

4 adet yumurta

1 çay bardağı sıvıyağ

1 çay bardağı su

1 su bardağı süt

2 su bardağı un

Panelemek için

1 çay bardağı süt

1 adet yumurta

Mısır unu

Hazırlanışı

Tavuk gögsünü çok minik doğrayın. Doğranmış soğanla birlikte tencereye alın. Biraz sıvıyağ ilave ederek soteleyin. Daha sonra üzerine yune doğranmış domates ve biberleri ekleyin.Tuz ve baharat ilave ederek pişmeye bırakın. Krep için yumurtaları kırın. Üzerine sıvıyağı, suyu, sütü ve unu ekleyin. Akıcı ayran kıvamında olan hamuru kepçeyle tavaya dökerek pişirin.Krepler soğuduktan sonra tavuklu harcı paylaştırın ve börek gibi kenarlarını kıvırarak sarın. Önce süt ve yumurta karışımına batırın daha sonra arzuya göre mısır ununa veya galeta ununa batırarak

( güllaç tarifi )

Tavuk Kıymalı Börek nasıl yapılır, Tavuk Kıymalı Börek oktay usta, Tavuk Kıymalı Börek uzman tv, Tavuk Kıymalı Börek yapılışı

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home