Wednesday, July 18, 2012

Nohutlu Börek Tarifi

Malzemeler


  • 1 su bardagı nohut

  • yarım su bardağı zeytinyağı

  • 1 limon un suyu

  • 4 diş sarımsak

  • 1 çay kaşığı kırmızı tozbiber

  • yarım su bardağı tahin

  • 1 çay kaşığı sumak

  • tuz


Nohutları akşamdan ıslatın, ertesi gün suyunu değiştirip iyice pişince haşlayın. Süzüp kabuklarını soyun ve robottan ezerek püre haline getirin. Nohut püresi, zeytinyağının yarısını,  tahin, limon suyu, tuz, sumak ve ezilmiş sarımsağı bir kapta karıştırın. Servis tabağına alıp kaşığın arkasıyla üzerini düzeltin. Bıçakla çizgiler çizin, kalan zeytinyağı ve kırmızı tozbiberi küçük bir kasede karıştırıp böreyin üzerine gezdirerek dökün.


Benzer Tarifler:


0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home