Saturday, July 21, 2012

Köfteli Spagetti Tarifi

Köfteli Spagetti Tarifi İçin Malzemeler:


Köftesi İçin:


  • 300 gr dana kıyması

  • 1 dilim ufalanmış bayat ekmek

  • 1 adet rendelenmiş soğan

  • 1 iri diş dövülmüş sarımsak

  • 1 çay kaşığı karabiber

  • 1 çay kaşığı kimyon

  • 1 çay kaşığı tuz

  • 3 yemek kaşığı sıvıyağ (köfteleri kızartmak için)

Tüm malzemeleri yoğurma kabına koyup, iyice yoğurarak meşe köfteler hazırlayın. Teflon tavaya yağı aktarıp kızdırarak, köfteleri içerisinde sallaya, sallaya  kızartın.


Sosu İçin:


  • 2 adet büyük boy domates

  • 2 adet minik doğranmış kırmızı biber

  • 1 adet orta boy yemeklik doğranmış soğan

  • 3 adet minik doğranmış sarımsak

  • 1 adet kesme şeker

  • 1 tatlı kaşığı tuz

  • 1 /2 çay kaşığı karabiber

  • 4 yemek kaşığı sıvıyağ

Tencereye yağı koyup, soğanı, sarımsağı kırmızı biberi ve şekeri ekleyip, 5-6 dk. kadar kavurun. Domateslerin kabuklarını soyup minik minik doğrayarak, kavrulan malzemelere tuzla beraber ekleyip domatesler saldığı suyu çekene kadar  pişirin.


Ayrıca;


  • 1 paket spagetti makarna

  • 7-8 su bardağı  su (makarnayı haşlamak için)

  • 2 yemek kaşığı sıvıyağ

  • yeterince tuz

  • 1 silme yemek kaşığı tereyağ

Hazırlanışı:


Tencereye suyu koyup tuz ve sıvıyağ ekleyerek kaynatın.(suya yağ koymamızın sebebi makarnaların birbirine yapışmasını önlemek içindir)  Kaynayan suya makarnaları ilave edip, yumuşayana kadar arada karıştırarak haşlayın. Haşlanan makarnayı süzüp üzerinden soğuk su geçirin. Tencereye tereyağını koyup, eriterek makarnaları ekleyip karıştırın. Düz ve geniş servis tabağına makarnaları aktarıp, üzerine önce köfteleri sonrada sosunu dökerek servise hazırlayabilirsiniz.


Afiyet Olsun…

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home