Monday, July 16, 2012

Balık Sarması Tarifi



Malzemeler

8 Parça beyaz etli balık filetosu

3 Dilim ekmek içi

1 Adet limon

5-6 Dal dereotu

50 gr krem peynir

1 Adet yumurta

Tuz, karabiber

Sos için :

2 Çorba kaşığı tereyağı

1 Çorba kaşığı un

1 Su bardağı süt

1 Çay bardağı beyaz şarap

Tuz, karabiber

Hazırlanışı




Balık filetolarını tezgaha yayın.

Limonun kabuğunu rendeleyin ve suyunu sıkın.

Dereotunu ayıklayıp, doğrayın.

Geniş bir kaba ekmek içini ufalayın.

Limon kabuğu rendesi, limon suyu, dereotu, çırpılmış yumurta, krem peynir, tuz ve karabiberi ekleyip iyice karıştırın.

Hazırladığınız karışımı filetoların üzerine paylaştırıp, rulo şeklinde sarın.

Balık rulolarını yağlı kağıt döşenmiş fırın tepsisine dizin.

Önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında 20-25 dakika pişirin.

Sos için ; tereyağını tavada eritip, unu ekleyerek pembeleştirin.

Süt ve şarabı ilave edip sürekli karıştırarak kaynatın.

Tuz ve karabiber ekleyip, sıcak olarak balıkların üzerine dökün.

Dereotu ve limon dilimleri ile süsleyip sıcak olarak servis yapın.

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home