Sunday, September 16, 2012

Bulgur Pilavı - I Tarifi






Bulgur Pilavı - I nasıl yapılır ?

Bulgur Pilavı - I Mutfak: Türk Mutfağı.

Bulgur Pilavı - I Yapım Zorluğu: Kolay

Bulgur Pilavı - I Gerekli Malzemeler;

3 çorba kaşığı tereyağ (ya da margarin)

1 adet orta boy soğan

3 adet yeşil biber

2 su bardağı su

2 bardak bulgur

2 adet domates

et suyu

tuz, karabiber

Bulgur Pilavı - I Tarifi;

Yağı bir tencerede eritin. Soğanı yemeklik doğrayıp, yağda pembeleştirin. Doğranmış biberleri katın. Rengi değişmeye başladığında küp küp kesilmiş domatesleri katıp, tuzunu serpin. İki bardak su ve et suyunu katın. Kaynadığında bulguru ilave edin. Tencerenin kapağını kapatın. Bulgur suyunu çekene kadar orta ateşte pişirin. Pilavı biraz demlendirdikten sonra karıştırıp servis yapın.

Her Gün 1 Tarif: Afiyet Olsun.

Bulgur Pilavı - I No: 256

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home