Friday, August 31, 2012

Kolay ve Çabuk Börek Tarifi




Kolay ve Çabuk Börek Tarifi

Tabiki nasıl? Milföy hamuru ile. En çok çalışan hanımlara yarayacak türden. Yoruldum artık ne yapsam diyorsanız . Milföy hamuru ile dilediğiniz iç malzemeden Talaş böreği tadında bir börek yapabilirsiniz. Sadece dondurucunuzdan Milföyü eksik etmeyin yeter. Benim çocukluğumda annem SANA böreği yapardı. Hamurları açar yağlar , katlar ,dolaba koyar, tekrar açar ,sonra yağlar , tekrar açar. Şimdi bizler ne rahatız .Bazen rahat batsada. Bu güzelliklerin kıymetini Bilip yaşamakdan zevk alalım değilmi?

Milföy böreğimiz için Malzemeler:

20 adet Milföy hamuru ,1 yumurtanın sarısı üzerine sürülecek. Çörek otu , yada susam

İç malzememiz. 

Ben mantı içi hazırladım. Kuru soğanı rendeledim ve kıyma ile karıştırıp tuz, karabiber ilave ettim.

Beyaz peynire maydanoz doğrayıp yapılabilir, patates haşlanıp yapılabilir, garnitürlü ve parça etli , mantarlı yapılabilir.








Kolay ve Çabuk Börek Tarifi YAPILIŞI:

Milföyleri dondurucudan çıkartıp yumuşamasını beklerken iç malzememizi hazırlayalım. Tezgahımızı çok hafif unlayıp milföyün bir karesini  koyalım ve içersine iç malzememizden ortasına gelecek şekilde bir kaşık ilave edelim. İki sağ ve sol kenarlarını hafif katlıyalım iç malzememize doğru ve ön arka da kalan hamuruda malzememizin üzerine  kapatıp kapatılan kısım fırın tepsimize gelecek şekilde yerleştirelim. Ben tepsimi yağlamıyorum. Hatta kıymayı kavurmadan yapma sebebimde yağı yeterli olduğundan. Milföy hamurları yeterince yağlı oluyor zaten.




Üzerlerine yumurta sarısı sürelim. Susam istersek çörekotu sepeliyelim. 180 - 200 derece fırında üzerleri kızarana kadar pişirelim. Afiyet olsun.























Kolay ve Çabuk Börek Tarifi























Nursevin'ce 



0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home